Plaćanje računa 2D barkodom


Još jedan jednostavan i brz način plaćanja SBB računa, očitavanjem 2D barkoda koji se nalazi na dnu redovnih uplatnica i sadrži kodirane informacije za plaćanje.

Plaćanje računa na UniCredit bankomatima

Dovoljno je da ubaciš svoju karticu u bankomat, na ekranu odabereš opciju “Plaćanje SBB računa” i očitaš 2D barkod sa štampanog računa ili elektronskog računa na ekranu telefona. Nakon što je preuzimanje sredstava izvršeno, dobićeš potvrdu o uplati punog iznosa računa. Broj UniCredit bankomata putem kojih je moguće izvršiti plaćanje na ovaj način će se širom Srbije povećavati u toku godine, a tu mogućnost trenutno imaju bankomati u Beogradu, a spisak lokacija možeš pogledati ovde.

 

Plaćanje računa u Merkator, Roda i Idea prodajnim objektima

Plaćanje uz pomoć 2D barkoda je moguće izvršiti za pun iznos računa u gotovini, a sve što je potrebno je da na kasama posebno označenim za plaćanje barkodom priložiš SBB račun u štampanoj ili elektronskoj formi. Nakon što direktno sa štampanog računa ili ekrana telefona očita barkod, koji u sebi sadrži kodirane informacije sa uplatnice, prodavac će ti dati potvrdu o uplati za evidenciju. U planu je širenje mreže objekata u kojima je ovaj vid plaćanja dostupan po celoj Srbiji, a spisak objekata u Beogradu koji imaju mogućnost plaćanja SBB računa putem 2D barkoda možeš pogledati ovde.

* U toku promotivnog perioda, plaćanje putem 2D barkoda biće oslobođeno provizije, nakon čega će iznositi 50,00 dinara.

Podeli: