Možete da koristite naše usluge kupovinom nekog od EON TV paketa

ZBOG ČEGA SE WiFi USPORAVA?

Bežična tehnologija prenosi podatke putem radio talasa. To znači da za povezivanje na internet nije potreban kabl, ali kod takvih veza dolazi do prekida i neispravnosti u radu.


Dakle, na brzinu i kvalitet servisa utiču:

UDALJENOST OD RUTERA

WiFi signal je slabiji što je veća udaljenost od mesta sa kojeg se signal šalje. Samim tim, mreža je manje pouzdana.

PREPREKE

WiFi mrežu ometaju zidovi i druge površine koje slabije propuštaju signal. Takođe, mobilni telefoni i bluetooth uređaji mogu uzrokovati ometanje Wi-Fi signala.

OKOLNE WiFi MREŽE

Bežične mreže iz susedstva takođe utiču na performanse tvoje bežične mreže.

NAJČEŠĆE POSTAVLJENA PITANJA

Potrebno je najmanje dva uređaja koja su uključena u osnovni komplet. Ukoliko želiš da pokriješ još više prostora, možeš da naručiš dodatne uređaje.

Naknada za svaki dodatni WiFi Mesh uređaj iznosi 4.990 dinara za jednokratnu priključnu taksu i uz mesečnu rentu od 290 dinara.

Određeni materijali značajno ograničavaju WiFi signal. Armirani beton, staklo, deblji kameni zidovi, čak i mikrotalasne rerne i dečji alarmi, mogu narušiti kvalitet WiFi signala. Naši tehničari će pronaći najbolje mesto u vašem domu i postaviti WiFi Mesh uređaje tako da se ni u jednom trenutku ne naruši kvalitet WiFi signala.

Za kontrolu i podešavanje postavki preporučujemo AirTies WiFi aplikaciju. Nalazi se u Apple App Store ili u Google Play Store

Radi postizanja naboljih performansi WiFi Mesh sistema neophodno je ugasiti WiFi servis na modemu.

Brzina prenosa podataka u bežičnoj mreži zavisi od mnogo faktora i okolnosti. Na nju mogu da utiču broj povezanih uređaja, postojeće prepreke, performanse uređaja itd. Pravilnom ugradnjom mogu se postići brzine i do 300 Mbps.