Na Pickbox-u 30.1. počinje sa emitovanjem poslednja sezona Crnih jedara, a svi obožavaoci Pirata sa Kariba sigurno će biti zadovoljni i Crnim jedrima. Na kraju krajeva, šta je bolje nego letnji Karibi dok napolju vladaju zimski uslovi?

Bilo da ste obožavaoci ove serije već duže vreme ili se tek upuštate u gusarsku avanturu, ovo je 6 stvari koje treba da znate o jednoj od najuticajnijih fikcija poslednjih godina.

6. Radosna i tužna vest o Crnim jedrima

Radosna vest je to da nam na vrata kuca četvrta sezona Crnih jedara. Tužna vest je to da je ova sezona poslednja. Iz toga sledi da moramo da se pripremimo za veliko finale!

U poslednjoj gusarskoj sezoni koja će imati 10 epizoda, obožavaoci imaju priliku da zaključe poglavlje prednastavka Ostrva s blagom i da prate avanture naših pirata-ratnika. Obale Nju Providensa nikada nisu bile krvavije, ali što je civilizacija bliže porazu, to će oni očajnije i destruktivnije uzvraćati!

5. Iako je reč o jednosatnim epizodama, maratonsko gledanjeCrnih jedara je genijalno!

Crna jedra su u suštini šekspirovska tragedija o ljudima koji nikad nisu na pravoj strani. Ali uprkos tome, ovo nije drama bez lepote i humora. Crna jedra nas vraćaju u život humorističkim upadicama. Čak i kada je reč o smrti nekog lika, to nikada ne prelazi u očaj. Ako već niste pogledali prve tri sezone, ovo je idealna serija za zimsko maratonsko gledanje i pripremu za četvrtu sezonu.

4. Ovo nije jedina ekranizacija R. L. Stivensonove knjige

Ostrvo s blagom bilo je glavna inspiracija, ali i predložak za ovu seriju, ali možda ste čuli i za R. L. Stivensonovu drugu knjigu koja je preneta na televizijske ekrane: reč je o Neobičnom slučaju doktora Džekila i gospodina Hajda. Neobično je i to što sticajem okolnosti Pickbox seriju Džekil i Hajd takođe ima u svojoj ponudi!

3. Serija je napisana za pametnu publiku

Serija Crna jedra je veoma inteligentna, a za takvu publiku je i snimana. Ova serija ne puni svoje gledaoce čudnim propratnim karakterizacijama i pričama. Rezultat toga su spektakularne akcione scene i čini vam se da je do njih jednostavno moralo da dođe i da nije moglo da bude nikako drugačije.

2. Muzika je važna, ali važni su i gusari i prostitutke

Osim Tobija Stivensa koji glumi kapetana Flinta i Zeka Makgauana kog nećete promašiti u ulozi brutalnog Čarlsa Vejna, od velikih imena serija može da se pohvali još i Berom Makririjem koji je zaslužan za muziku.

Ono što posebno oduševljava kod ove serije, koja je sebi već obezbedila 2 Emija, jesu scene iz bordela koje su postale najsočniji i najvažniji detalji za dalju radnju. Radnja se odvija u jednoj od najlepših karipskih oaza, gradu Nasau, koji je u ono vreme bio mesto u kom su se gusari iskrcavali kada nisu plovili. Mnogo truda je uloženo u produkciju i kostimografiju, a iako je serija snimana u Južnoafričkoj republici, atmosfera je autentično karipska.

1. Plovidbom protiv autoriteta

U današnje vreme kada su na vlasti kojekakvi likovi, gledanje serije o kontra-kulturalnoj grupi ljudi može da bude katarzično. U prve dve sezone gledamo pirate koji imaju ideološke razmirice, što je veoma intrigantno jer pratimo borbu najboljeg ideološkog sistema za vladanje, ali i borbu za „ispravan“ etički kod. Pred kraj druge sezone okrećemo se prema borbi protiv sistema.

Četvrtu sezonu pratite ponedeljkom na Pickbox-u, na koji će Crna jedra uploviti jednom nedeljno, samo koji sat nakon američke premijere.

Predlažemo Vam Total TV ili D3i digitalnu televiziju